Van 21 t/m 26 januari 2019 vindt de derde landelijke e-healthweek 2019 plaats, die werd geopend door minister Bruins voor Medische Zorg en Sport. Tijdens de openingsmanifestatie was er onder andere aandacht voor mijnIBDcoach, een e-health-oplossing voor patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

MijnIBDcoach

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis, betrokken bij de app, gaf een presentatie over mijnIBDcoach en sprak met Tineke Markus, directeur van patiëntenvereniging CCUVN en Jan Ramaekers, directeur van e-health-specialist Sananet, over hun gezamenlijke inspanningen.

De samenwerking van Zilveren Kruis met CCUVN en Sananet heeft als doel 70% van de patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa telemonitoring en -coaching thuis aan te bieden. Belangrijke voordelen van de app voor patiënten:
• Sneller contact met zorgverlener
• Meer eigen regie
• Beter inzicht in het eigen ziekteverloop

Daarnaast draagt mijnIBDcoach bij aan therapietrouw. Een MDL-arts of verpleegkundig specialist kijkt op afstand mee met patiënten en coacht hen. Door deze monitoring kunnen zowel de patiënt als de zorgverlener veranderingen in het ziekteproces sneller signaleren en zo nodig ingrijpen.

Over e-healthweek

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners (het ministerie van VWS, het ministerie van EZK, ZonMw, Zorgverzekeraars Nederland, ICT-Health, Zorg van NU en Health Holland ) van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten in het land op de e-healthweek website.

 

Bronnen:
https://www.zn.nl/338067458?newsitemid=3654320128

https://ehealthweek.net/