Voor het derde jaar op rij organiseerde het Young Initiative on Crohn’s and Colitis (Young-ICC) de ‘Takeda Young-ICC Research Prijs’.

Tijdens de ICC-dag op 25 september jl. mochten de winnaars, nadat zij hun IBD-papers hadden gepresenteerd, hun prijs in ontvangst nemen.

Om onderzoek naar IBD bij jonge artsen en wetenschappers te stimuleren, is in 2016 de Takeda Young-ICC Research Prijs in het leven geroepen. Dit is een travel grant voor een wetenschappelijk congres die wordt uitgereikt aan de (arts-)onderzoeker met het beste paper over IBD van het afgelopen jaar. Voorwaarden voor deelname zijn dat de deelnemende onderzoekers lid zijn van Young-ICC en eerste of tweede auteur zijn van een IBD-gerelateerd artikel dat verschenen is als epub, ahead-of-print of in drukvorm. Daarnaast mag het artikel nog niet eerder ingediend zijn voor de Takeda Young-ICC Research Award.

Travelgrants

Tijdens de ICC-dag op 25 september werden de winnaars bekendgemaakt. Zij hebben hun onderzoek gepresenteerd aan de aanwezigen. Hun intensieve research werd beloond met een travelgrant van resp. € 1.500, € 750 en € 500, te besteden aan een IBD-gerelateerd wetenschappelijk congres naar keuze.

De winnaars

Takeda Young-ICC Research Prijswinnaars 2018 vlnr: Mark Broekman, Jessica de Bruyn, Steven Jeuring (foto: Norbert Waalboer Fotografie)

De drie winnaars van de Takeda Young-ICC Research Prijs 2018 en hun publicaties:

Jury

Alle inzendingen werden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit Herma Fidder (namens ICC), Marieke Barnhoorn (namens Young-ICC), Ed Schook (namens CCUVN) en Maikel Peppelenbosch (Sr. IBD-onderzoeker).