Het Young-ICC (Y-ICC) is een netwerk voor jonge artsen en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek naar IBD. Sinds 2016 reiken zij jaarlijks de Young-ICC Research Prijs uit aan drie prijswinnaars. De 1e prijs, met bijbehorende travel grant, werd vorig jaar uitgereikt aan Jessica de Bruyn (Amsterdam UMC) voor haar paper “Fibrostenotic Phenotype of Myofibroblasts in Crohn’s Disease is Dependent on Tissue Stiffness and Reversed by LOX Inhibition”. 

– de inschrijving voor 2019 is per 1 juli jl. gesloten –

Over Young-ICC

In de Y-ICC verenigen zich jonge artsen en onderzoekers vanuit heel Nederland met een bijzondere interesse voor wetenschappelijk onderzoek naar IBD. Het primaire doel van de Y-ICC is het vormen van een sociaal netwerk waarbij kennis en kunde onder jonge artsen en onderzoekers kan worden uitgewisseld.

De Young-ICC Research Prijs

Om onderzoek naar IBD bij jonge artsen en wetenschappers te stimuleren, is in 2016 de Young-ICC Research Prijs in het leven geroepen. Dit is een travel grant voor een wetenschappelijk congres, die wordt uitgereikt aan de (arts-)onderzoeker met het beste paper over IBD van het afgelopen jaar. De prijs wordt overhandigd op de jaarlijkse ICC-dag, dit jaar op 24 september 2019. Hier zullen de drie beste inzendingen worden gepitcht; een uitgelezen kans voor jonge onderzoekers om zich zichtbaar te maken op het Nederlands wetenschappelijk toneel.

Travel grant voor het beste IBD-paper

IBD-papers kunnen uiterlijk 30 juni 2019 worden ingediend om in aanmerking te komen voor één van de travel grants (van respectievelijk €1.500, €750 en €500). Aan de auteurs van de 3 best beoordeelde IBD-papers zal vervolgens tijdens de ICC-dag op 24 september 2019 een travel grant uitgereikt worden. Met de grant kan de winnaar naar een IBD-gerelateerd wetenschappelijk congres naar keuze.

Jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vierkoppige jury die wordt gevormd door:

  • Marijn Visschedijk (MDL-arts; UMCG))
  • Rachel West (MDL-arts; Franciscus Gasthuis & Vlietland)
  • Vera Asscher (Young-ICC; LUMC)
  • Menne Scherpenzeel (CCUVN)

Papers konden tot en met 30 juni 2019 worden ingediend op de Young-ICC Research Prijs website.

Voorwaarden voor indiening:

  • Je bent Young-ICC lid (Nog geen lid? Meld je meteen aan!)
  • Je bent eerste of tweede* auteur van het desbetreffende artikel
  • Het artikel gaat over of is gerelateerd aan IBD
  • Het artikel is als epub, ahead-of-print of in drukvorm verschenen in 2018 of 2019
  • Het artikel is nog niet eerder ingediend voor de Young-ICC Research Award

 * Tweede auteur moet toestemming hebben van de eerste auteur. Het indienen van hetzelfde artikel door zowel eerste als tweede auteur is niet toegestaan.